Barbecue-trends Boretti

Geplaatst op: 01-06-2018

Barbecue-trends Boretti

De grillmeesters hebben de trends voor het nieuwe barbecue-seizoen 2018 op een rijtje gezet. Wie goed om zich heen kijkt weet dat barbecueën vandaag de dag veel meer is dan het braden van een stukje vlees. De eerste barbecue momenten van het jaar hebben we in kunnen luiden, het seizoen is officieel geopend. Wat kunnen we nu met recht de trends noemen voor het huidige barbecueseizoen?

Gasbarbecues en houtskoolbarbecues in een stoer jasje

Er lijkt een vaste groep te kiezen voor het ‘snelle’ gebruik van de gasbarbecue en een groot aantal mensen gaat nog steeds voor de beleving van een houtskoolbarbecue. Opvallend is vooral de trend qua uitstraling. De vernieuwende robuuste barbecues met een industriële uitstraling zijn in trek. Het liefst zien we de barbecue namelijk in een stoer jasje, kijk eens naar de Fuori collectie van Boretti. Deze barbecues hebben een stoere industriële uitstraling wat het barbecueën nog meer plezier geeft en op een goede manier opvalt in de tuin of op het terras.

Technisch barbecueën met een goede thermometer

Om stukken vlees of vis op de juiste manier te garen is het belangrijk om tijdens het barbecueën regelmatig de temperatuur te meten. Onbezorgd barbecueën en goed garen kan niet meer mis gaan. Goed grillen vereist de nodige kennis want de echte pro weet op welke temperatuur en hoe lang je een gerecht moet garen. De barbecues van Boretti hebben een geïntegreerde thermometer en zien er daardoor extra trendy uit.

Minder vlees, meer variatie

Vega’s kunnen hun hart ophalen deze zomer. Er wordt steeds meer gevarieerd met vleesloze gerechten op de barbecue. We verschoven al langzaam van vlees naar vlees en/of vis en biologische groenten. Deze trend heeft doorgezet en naast de talloze variaties van groenten is er een nieuwe trend gesignaleerd. Hierbij wordt steeds meer geëxperimenteerd met (gezonde) pizza’s en flammkuchen. Met de pizza en de snack flammkuchen kan eindeloos gevarieerd worden en ze zijn beiden makkelijk te bereiden met de pizzasteen. De pizzasteen haalt al het vocht uit de pizzabodem en flammkuchen, met een knapperige bodem als resultaat. Duurzaamheid is meer dan een hype en wat minder vlees consumeren hoort daar bij, beter voor het milieu!

Biertje erbij

Om de trend van het drinken van speciaal biertjes tegemoet te komen heeft Boretti bij een aantal modellen een flesopener als accessoire aan de barbecue toegevoegd. Bier wordt tijdens het bereiden van gerechten zelf steeds vaker gebruikt en kan op allerlei manieren worden toegepast.

Verschillende bereidingstechnieken zoals slow cooking en roken

Met de populaire slow cooking techniek draait het om het langzaam garen van een groot stuk vlees. Het kost wat tijd maar het is de moeite waard en de enige benodigdheden zijn een geïntegreerde thermometer en een afsluitbare barbecue. Waarom is een vleesgerecht na slow cooking nou extra lekker? Vanaf ongeveer 65 graden gaan de moleculen die de spieren bij elkaar houden langzaam smelten. Dit zorgt ervoor dat het vlees heel zacht wordt en dat proef je.

Door indirect te grillen op 95 tot 110 graden spreken we van (warm) roken. Bij roken is het essentieel dat de rook die vrijkomt uit het rookhout zo lang mogelijk in contact komt met het eten in de barbecue, met een gesloten deksel dus. De rooksmaak is heerlijk en werkt verslavend en wordt daarom steeds vaker toegepast!